söndag 14 september 2008

Älska dig själv

Älska din nästa ssåsom dig själv. Så säger Jesus.
Visst är det sant. meningen är att vi ska älska oss själva och hedra oss själva och se till att vi lyser med vår själs klarhet. Vackra och eviga. Att kunna se oss själva såsom vi egentligen är; eviga ljus och fyllda av kärlek precis såsom Gud ser oss.
Problemet är bara att vi ofta glömmer att älska oss själva. Om vi inte älskar oss själva är det svårt att kunna älska någon annan på riktigt. Vi måste våga se vår egen storhet. Vi måste vara stolta och älska oss själva. Vi ska klappa och stärka oss i stället för att kritisera och döma.
Att älska sig sjäv är något vackert, något som ger oss kraft att älska andra. Om vi älskar oss själva ger vi andra möjligheten att älska sig själva. Vi är alla speglar av det stora ilivet nämligen kärlek.

Så våga att stå upp för dig själv och älska dig själv villkorslöst.....

2 kommentarer:

Vida sa...

Väldigt viktigt men konstigt nog väldigt svårt. Undra vad det beror på?

/Vida

Anonym sa...

Ja det kan låta som en klyscha men självklart är det viktigast att vi älskar oss själva först och främst. Fritt och villkorslöst.

Livs coachen Mia Törnblom frågade på en av sina föreläsningar jag var på en gång om vi kunde blunda och tänka på de 3 personer som är absolut viktigast i våra liv. Alla blundade. Sen frågade hon vilka som faktiskt tänkte på oss själva som viktigast i våra egna liv och det var endast 1 person som gjorde det av säkert 200 pers. Det säger ju lite om hur vi ser på oss själva...ellerhur ?
Kram
/Emma