söndag 24 maj 2009

Lyckan?

Våra handlingar visar vem vi är och vad vi egentligen gör mot oss själva och mot andra. Med våra handlingar kan vi visa kärlek och även fördöma.
För vad betyder ord utan handling? Ord utan handling är som att äta utan att kunna känna smak utav det man äter.
Med ord kan vi styra människor, vi kan förblinda dem och vinna och förlora dem. Men bara genom handling kan vårt sanna syfte synas. Vi kan inte dölja vår sanna natur, våra sanna tankar och känslor i våra handlingar för där lyser vår själ igenom med stor kraft. Vi kan bemästra våra ord men vi kan inte helt bemästra handlingen. I handlingen som stödjer ordet vi uttalat finns sanningen.
Att våra handlingar är viktiga vet vi alla men trots det kan det vara så svårt att ibland handla sant och riktigt. Varje gång vi går emot vår hjärtats rösts år vi ett frö av missnöje inom oss. Livet kan helt plötsligt kännas orättvist och vi går runt och är på dåligt humör utan att veta varför. Det är för att vi varit falska mot oss själva och det gudomliga inom oss försöker att få oss att vakna till liv och se vad vi gjort mot oss själva. Våra hjärtan vill sjunga inte gråta. Vi vill vara lyckliga men lyckan kan vara svår att välja. Vi har en bild av hur lyckan ser ut. Om vi har tillräckligt med pengar, bättre hus, bättre relation eller bättre jobb då skulle lyckan stå vid dörren och vilja komma in. Vi glömmer att vi är ansvariga för vår lycka. Att vara lycklig är att leva här och nu och uppskatta livet just nu. Att vara lycklig innebär också att ha sorg, att bli ledsen, att bli arg. Att leva nu i alla de känslor som det innebär är att vara lycklig och det är där som tacksamheten föds. Tacksamheten över livet och kärleken och allt det vackra som finns runt omkring oss. När vi slutar jäkta genom livet och bara i stället går och upplever det som finns runt omkring då finner vi lyckan. Lyckan som är en smygande känsla som sakta uppfyller oss. Alla handlingar som är upplevda helhjärtat förvandlas till tacksamhet och då också lycka.
Lycka och tacksamhet går hand i hand. Genom tacksamheten blir vi uppmärksammade på att lyckan faktiskt finns mycket närmare än vi tror och inte har någon särskild klädnad.

Klä inte er lycka i en särskild klädnad utan låt den fritt få komma fram till er i den form som den är i just NU!!!!!!

1 kommentar:

Vida sa...

Underbara du, du skriver så klokt.. jag arbetar mycket med tacksamhet och känner mig ofta lycklig men jag har en bit kvar för jag stressar lätt och tänker på vad jag borde göra.. men jag jobbar på det.

Kramar